Доступність посилання

ТОП новини

Справу про пошкодження плитки на Майдані передали в суд


Прокуратура Києва передала в Шевченківський районний суд столиці кримінальну справу про ушкодження гранітної плитки на майдані Незалежності в столиці. Як повідомляє прокуратура Києва, кримінальну справу передали до суду для розгляду по суті 1 квітня.

У рамках цієї справи шістьом особам висунули обвинувачення в ушкодженні плитки і металевих огорож на центральній площі столиці і незаконному перекритті руху на проїжджій частині Хрещатика та Інститутської вулиці, що призвело до істотних порушень роботи транспорту.

За даними прокуратури, дії обвинувачуваних слідство кваліфікувало за частиною 1 статті 194 (навмисне знищення або ушкодження чужого майна, що завдало збитків у великих розмірах) Кримінального кодексу.

Санкція зазначеної статті передбачає мінімальне покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень), а максимальне – у вигляді позбавлення волі на термін до 3 років.

Дату початку засідань у справі має визначити суд.

Київська міліція порушила кримінальну справу за фактом навмисного ушкодження майна під час встановлення наметів підприємцями в ході акції протесту проти Податкового кодексу на майдані Незалежності.

Наметове містечко було розбите 22 листопада минулого року, з цього дня і по 3 грудня щоночі в ньому ночували від 100 до 300 осіб.
XS
SM
MD
LG