Доступність посилання

ТОП новини

Азаров із Путіним говоритиме про зміну газової угоди


Прем’єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі з главою уряду Росії Володимиром Путіним 12 квітня в Києві має намір обговорити питання про зміну угоди про постачання газу. Про це він заявив на засіданні Кабінету Міністрів.

За словами Азарова, питання планують розглянути під час засідання наступного тижня міжурядового українсько-російського комітету з питань економічної співпраці міждержавної комісії.

У зв’язку з цим прем’єр доручив першому віце-прем’єрові Андрію Клюєву і міністру енергетики й вугільної промисловості Юрію Бойку підготувати додаткові аргументи для перегляду угоди.

Азаров наголосив, що зростання цін на нафтопродукти як ніколи підвищують актуальність перегляду формули утворення ціни на газ. «Цей спадок (формула) зв’язує нас по руках і ногах», – сказав він.

Прем’єр Росії Володимир Путін 12 квітня відвідає Україну з робочим візитом. У Києві заплановані переговори з керівництвом Української держави з питань енергетики, торговельно-економічних зв’язків, транспорту, реалізації спільних програм в галузі авіаційної промисловості.
XS
SM
MD
LG