Доступність посилання

ТОП новини

Митний союз – загроза суверенітетові України (огляд преси)


Київ – Митний союз може поставити під загрозу недоторканність суверенітету України, стверджує дописувач газети «День». Автор статті вважає, що запропоноване Україні членство у Митному союзі з Росією, Білоруссю і Казахстаном означає радикальну зміну геоекономічної стратегії держави, а головне – суперечить положенням Конституції України і не узгоджується з домовленостями України у рамках СОТ. Докладніше про це йдеться в матеріалі «Пастки Митного союзу».

Бути у владі – це зовсім не те, що за неї боротися. Чи, скажімо, нею користуватися... Яскравим прикладом дилеми, яку нині вирішує виконавча влада, є, на думку журналістів газети «Україна молода», ймовірність зниження акцизу на пальне. Того самого, який уряд нещодавно суттєво підняв. І кошти від якого нібито йдуть на шляхове будівництво. Чому саме на нього? Бо саме на будівництві можна зробити найбільше «відкатів». Про це пише автор матеріалу «Намалюєм – будем жить!».

У четвер парламентарі заслухають промову Президента. Як попереджають «Вечірні вісті», досить ординарна, здавалося б, подія може мати надто резонансні наслідки. Сенсаційною може бути заява гаранта про відставку уряду. В кулуарах міністерств ходять чутки, що новим прем’єром може стати чинний міністр палива та енергетики Юрій Бойко. Інші прогнози і чутки в кулуарах від «Вечірніх вістей» подані в публікації «Останній четвер Азарова».

Сьогоднішнє свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці – давні українці вважали третьою зустріччю весни. Люди вірили, що цього дня весна остаточно перемагає зиму, а Бог благословляє землю і рослини, тому можна приступати до польових робіт. Більше про народні звичаї і традиції, пов'язані зі святом Благовіщення, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG