Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відкрився Міжнародний книжковий ярмарок


Сьогодні у Києві ушосте відкрився Весняний Міжнародний книжковий ярмарок за участі понад п’ятдесяти українських видавництв та видавництв з країн Євросоюзу та Росії. Серед закордонних гостей – автор бестселеру «Хижа», американський письменник і журналіст Уяльям Пол Янг. За його словами, «Україна стала сорок першою державою, в якій видано цей містичний трилер, відповідно, українською мовою».

Голова наглядової ради Київського книжкового ярмарку Олег Бай повідомив Радіо Свобода: «Приїзд американського письменника, учасників з Німеччини, Польщі, Росії – ще один крок Ярмарку до тієї ідеї, яку ми виношували, коли провели виставку «У діалозі культур – єдність народу». Сьогодні ми розпочинаємо акцію, присвячену саме діалогу культур, який сприятиме і єдності нашого народу, й інтеграції України у світовий культурний простір. Це – досить широка програма «Народна творчість».

На нинішньому Книжковому ярмарку в рамках програми діалогу культур представлені літератури народів, які проживають в Україні, та книги з релігійної тематики, які висвітлюють міжконфесійний діалог у державі, повідомив Бай.

Також працюють уже традиційні підрозділи Ярмарку – «Книга і діти», «Книга і театр», «Книга і кіно», «Поезія та музика» за участю письменників та літературознавців з України та з поза її меж.
XS
SM
MD
LG