Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко: теракт у мінському метро розкрили


Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє про розкриття справи про вибух у мінському метро, внаслідок якого загинули 12 людей, ще півтори сотні були поранені.

«Сьогодні о 5 ранку злочин розкрили. Чекістам і міліції знадобилася доба для того, щоб вчора о дев’ятій вечора провести блискучу операцію і без шуму, пострілів та тріскотні затримати виконавців», – заявив Лукашенко в середу, заслуховуючи доповідь про хід розслідування вибуху.

За словами білоруського президента, затримані зізналися не лише в скоєнні вибуху в метро, але і в організації інших вибухів – у День незалежності 3 липня 2008 року в Мінську і за три роки до цього у Вітебську.

Лукашенко також доручив допитати опозиційних політиків у зв’язку з вибухом у метро. Він наголосив, що нині влада шукає співучасників і замовників злочину.

Минулої ночі в Мінську затримали двох підозрюваних у причетності до вибуху в метро 11 квітня. Як заявив заступник генерального прокурора Білорусі Андрій Швед, затримані – молоді люди, громадяни Білорусі.

У Мінську сьогодні – день жалоби за загиблими.
XS
SM
MD
LG