Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: нову справу порушили, щоб прикрити «зраду національних інтересів»


Колишній прем’єр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє, що Генеральна прокуратура має намір звинуватити її в перевищенні посадових повноважень і неправильному складанні угоди на постачання російського газу в 2009 році.

«Мені в Генеральній прокуратурі пред’явили справу на 2,5 сторінки, де описали, як я неправильно склала газову угоду в 2009 році. Те, що вони інкримінують мені, це, по суті, нібито перевищення службових повноважень», – сказала Тимошенко після відвідування Головного слідчого управління Генеральної прокуратури.

За словами колишнього прем’єра, вона провела в середу в Генпрокуратурі близько трьох годин.

Тимошенко наголосила, що «навіть обсяг цієї справи говорить про повну кризу жанру».

При цьому лідер «Батьківщини» заявила, що Президент України Віктор Янукович за допомогою цієї справи готує собі «ідеологічну базу для зради національних інтересів».

Тимошенко переконана, що «зрада національних інтересів» матиме приблизно такий вигляд: «Ви бачите, що Тимошенко підписала таку угоду і тепер ми змушені відмовитися від нашої європейської перспективи, ми змушені відмовитися від зони вільної торгівлі з Європою і йти до Митного союзу. А ще – вони будуть змушені здати НАК «Нафтогаз».

За словами колишнього прем’єра, представникам влади треба «прикрити масштабну, безпрецедентну для незалежної України, зраду національних інтересів».

Генеральна прокуратура порушила ще одну кримінальну справу стосовно Тимошенко щодо «газових контрактів» 2009 року – за перевищення влади і службових повноважень під час укладання цих контрактів.
XS
SM
MD
LG