Доступність посилання

ТОП новини

Фонд Сороса заперечує заяви Єфремова про фінансування антиукраїнських проектів


Міжнародний фонд «Відродження» заперечує звинувачення лідера парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова у фінансуванні антиукраїнських проектів. Про це йдеться у заяві виконавчого директора фонду Євгена Бистрицького.

«Міжнародний фонд «Відродження» діє як національна фундація. Це означає, що ніхто в Україні не готує й не може готувати за розпорядженням Джорджа Сороса жодної «групи молодих рєбят», а також не запускає «різноманітних проектів, які є» «по варіанту Північної Африки». Таких розпоряджень чи проектів немає й не може бути», – наголошується у заяві.

При цьому Бистрицький заявив, що «всі без винятку кошти, які засновник Міжнародного фонду «Відродження» Джордж Сорос добровільно виділяє для сприяння становленню відкритого, демократичного суспільства, а також для допомоги тим категоріям громадян країни, які особливо постраждали від глобальної фінансової кризи, надаються та витрачаються в Україні лише за рішеннями чи рекомендаціями українських громадян, незалежних експертів – членів Правління та Програмних рад фонду».

У фонді звертають увагу на те, що Партія регіонів «замість сприяння налагодженню продуктивного діалогу між владою та численними громадськими організаціями, діалогу, який було суттєво порушено з боку влади, особливо за останній рік, робить безвідповідальні заяви».

Крім того, фонд «Відродження» наголошує на тому, що «дані», наведені Єфремовим мають бути «доведені й оприлюднені».

Раніше ЗМІ повідомили про заяву Євремова про те, що «зовнішній інвестор», зокрема, американський бізнесмен Джордж Сорос, виділив кошти на підготовку людей для реалізації в Україні проектів «за варіантом Північної Африки».

«У мене навіть є дані, що і Сорос виділив певні кошти для того, щоб підготувати у нас в Україні певну групу молодих хлопців, які могли б за варіантом Північної Африки запускати будь-які проекти, які є. Це є і це готується», – заявив регіонал.
XS
SM
MD
LG