Доступність посилання

ТОП новини

А далі – «мочилово»!


Володимир Путін ще за два тижні до візиту в Київ розглядав два варіанти розвитку подій з Україною – «план А» і «план Б». Якщо б вдався «план А», то Путін прийшов би на зустріч з Віктором Януковичем з товстою папкою, як і вчора сам Віктор Федорович. Але цього не сталося, бо ще після виступу українського глави у Верховній Раді Володимир Путін викинув папку з «планом А» у смітник свого кабінету та сказав Ігорю Сєчіну, щоб той готувався до поїздки в Київ, пізніше, та з «чорною міткою».

Сам же російський прем’єр зійшов з трапу літака в Борисполі у легкій курточці, як ніби до себе в Петербург, його обличчя, з міцно стиснутими устами, не приховувало зневаги до всіх і до всього, що його зустрічало в Малоросії. Він вже знав, що улесливий «солодкий пряник» у вигляді знижки на газ аж на 8 мільярдів доларів щорічно, у Києві не проковтнули і в Митний союз малоросів так просто не заманиш. Бо Фірташ назвав у розмові з Януковичем таку хитрість Москви - «дарами данайців»…Віктор Федорович вже після було подумав: «До чого тут Данія?...», а потім махнув рукою на свою товсту папку і сказав Путіну, ніяково показуючи очима на неї: «Ну, дюже багато»…

А російський прем’єр прийшов до Віктора Федоровича з… порожніми руками і лише кинув зневажливо зніяковілому господареві кабінету на його вступну репліку про митні обмеження: «Хорошо»…Бо був Володимир Володимировичу у цей час вже весь у роздумах над «планом Б», який розпочала реалізовувати, як це не смішно, українська Генеральна прокуратура новою газовою справою із старою леді…Володимир Путін лише подумки сказав собі в кабінеті Януковича: «Пам’ятайте, хто посіяв вітер, той пожне мочилово!» Так, він не прощає тих, хто кидає на нього хоча б тінь підозри та намагається перехитрувати.

Хто стане першою жертвою цієї атаки Путіна в Україні? Мабуть жертв буде багато… І у владі, і в опозиції. Ну що ж, давно відомо – ліс рубають, тріски летять! Аж в туалети…
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.
XS
SM
MD
LG