Доступність посилання

ТОП новини

Інтелігенцію хочуть навернути до сільгоспробіт (огляд преси)


Київ – Щоб подолати дефіцит продуктів, прем’єр пропонує вигнати українців на городи та гуртові ринки. Як передбачають журналісти газети «Україна молода», в Україну повертаються шалені 90-і з так званими «кравчучками», коли творча та інтелектуальна еліта працювала на колгоспних полях, приватних городах і провінційних базарах. Саме так бачить поступ України в ХХІ столітті та місце держави у світовій системі координат чинна влада. Якщо, звісно, вірити публічним заявам Прем’єр-міністра Миколи Азарова і не вважати їх невдалими жартами. Про це йдеться в статті «Міцніше лопату тримай, інтелігенте!».

Ще ніколи українська влада при продажу енергооб’єктів не була так близько до інтересів українських олігархів і так далеко від інтересів держави, стверджують «Економічні відомості». Видання інформує, що Кабмін затвердив перелік акцій двох теплових енергогенерувальних і дев’яти енергопостачальних компаній, які планується виставити на конкурсний продаж у 2011 році. Докладніше про те, на яких умовах уряд збирається продавати ці об’єкти, видання розповідає у публікації «Ростуть лише скидки».

Україна неминуче втратить потенціал авіабудівної галузі, якщо обере західний вектор розвитку, переконують прихильники Митного союзу. Однак, як стверджують «Економічні відомості», вони забувають, що Росія вже й так має майже повний контроль над основними проектами українського авіапрому. Про це стверджується в матеріалі «Літаки вже полетіли».

Ринок інформаційних технологій у країні починає реанімуватися після майже дворічного періоду кризового анабіозу. І хоч ще в 2010 році намітилася позитивна динаміка зростання, однак подолати 45 відсотків падіння ринок ІТ-технологій так і не зміг. Про те, як розвиватиметься український ринок інформаційних технологій у 2011 році, прогнозує експерт газети «День» у статті «Як запустити інтелектуальний резерв нації?».

Підприємці, які претендують на податковий кредит, повинні встигнути подати декларацію до 1 травня. Раніше це можна було зробити упродовж усього року, проте з 2011-го Податковий кодекс обмежив терміни надання звітів. Про те, хто може претендувати на податковий кредит, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG