Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко готовий надати свою кров на експертизу, але має вимогу до ГПУ


Колишній Президент України Віктор Ющенко готовий надати аналіз своєї крові на міжнародну експертизу в справі про його отруєння за умови, якщо Генеральна прокуратура пояснить, чому її не задовольняють результати попередньої міжнародної експертизи.

«Я готовий передати свою кров на чергову міжнародну експертизу... але я хотів би зрозуміти логіку висновків Генеральної прокуратури, чому вона не приймає зроблену вже міжнародну експертизу. Я не проти третьої експертизи, але за умови, що вона (Генпрокуратура) офіційно засвідчить, які правові проблеми в нас виникли з другою експертизою», – сказав Ющенко.

За словами колишнього Президента, він вимагає цього для того, щоб у нього були згодом правові підстави поставити під сумнів висновок Генеральної прокуратури.

Водночас Ющенко не виключив, що кримінальна справа про його отруєння буде закрита, оскільки є дуже вагомі зовнішні фактори. «Я достатньо песимістично ставлюсь до того, що у прокуратури є бажання об’єктивно завершити цю справу. Справа може бути закрита на певний час з психологічним бомбардуванням мене через карманну пресу, щоб прикрити маніпуляції», – сказав колишній Президент.

Ющенко зауважив, що у цій справі є як внутрішні, так і зовнішні чинники. Тому він переконаний, що люди, причетні до його отруєння, ще довго «перебуватимуть у Росії і будуть добре охоронятись».

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка неодноразово підтверджував наміри провести додатковий аналіз крові Ющенка в рамках розслідування справи про його отруєння в 2004 році.
XS
SM
MD
LG