Доступність посилання

ТОП новини

Новітня історія пишеться... у Генпрокуратурі (огляд преси)


Київ – Порушення кримінальної справи проти колишнього президента Леоніда Кучми і пред’явлення йому звинувачення у скоєнні тяжкого злочину – це не просто сенсація. Це політичний землетрус... Таке увійде в аннали української новітньої історії, стверджує дописувач газети «День». Однак чи матиме це позитивне завершення і як наслідок – очищення, казати ще зарано. Про це йдеться в статті «Новітня історія пишеться... у Генпрокуратурі».

Цього тижня влада оприлюднила свій проект правил гри на парламентських виборах 2012 року. Одна з найгучніших новацій — підвищення прохідного бар’єру для партій до 5%. Що ж до блоків, то їх узагалі пропонують усунути з виборчої гонки. У такий спосіб, на думку експерта газети «Україна молода», влада відсікає опозиційні сили.

Аналітики «Економічних відомостей» підрахували експортні можливості України в цьому році. Висновки обнадійливі. Якщо прогнози збудуться, на зовнішніх поставках Україна заробить 7 мільйонів доларів доходу і агропромисловий комплекс знову посяде третє місце в рейтингу галузей-імпортерів після металургів і машинобудівників.

Судова епопея з пенсійними надбавками для пенсіонерів, що мають статус «діти війни», триває роками і нині набула вже стихійного масштабу. Ті, кому вдалося раз відсудити свої гроші в держави, вже сміливіше йдуть до судів вдруге і втретє. Однак залишається чимало і таких пенсіонерів, котрі не ризикують вплутуватися в судову тяганину і чекають добровільних, а головне, справедливих рішень від держави. Однак, окрім політичного лицемірства та цинічного загравання з довірливим потенційним електоратом, поки що нічого не видно.Це стверджує дописувач газети «Голос України» у статті «Діти війни стали пасинками».

Програма приватизації на 2011–2012 роки, затверджена на сесії Київради 31 березня, переконала журналістів «Вечірніх вістей», що цінних об’єктів у власності міста вже майже не залишилося. Відтак, нині для наповнення бюджету влада не гребує підбирати «крихти», що лишилися.На цьому наголошується в матеріалі «Влада звільняється від дитячих садків, ЖЕКів і заповідних островів».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG