Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: справедлива ціна російського газу – 200 доларів за тисячу кубометрів


Прем’єр-міністр України Микола Азаров вважає, що справедлива ціна російського газу для України на сьогодні становить близько 200 доларів за 1 тисячу кубічних метрів. Про це інформує агенція «Українські новини» з посиланням на прес-секретаря прем’єра Віталій Лук’яненко.

З його слів, в інтерв’ю фінансовому інформаційному агентству Bloomberg у Китаї Прем’єр-міністр заявив, що продовжує наполягати на перегляді формули ціни на газ.

«Ми надали нашим російським колегам серйозні аргументи, зокрема порівняння ціни на газ для Польщі і Німеччини. Зараз ціна на газ для Польщі – 320 доларів за тисячу кубометрів, для Німеччини – 330 доларів за тисячу кубометрів. Якщо з цієї ціни відняти транспортну складову і деякі інші витрати, то справедлива ціна на газ для України, що відповідає контрактам із західними партнерами, становитиме близько 200 доларів за тисячу кубометрів», – сказав Азаров.

Він нагадав, що прем’єр Росії Володимир Путін погодився сісти за стіл переговорів щодо ціни на газ і для початку цих переговорів в Україну 19 квітня приїде віце-прем’єр Росії Ігор Сечин.

Ціна на імпортний газ для України розраховується відповідно до формули щокварталу. Ціна природного газу для України в першому кварталі 2011 року становила близько 264 доларів за тисячу кубометрів. Міністерство енергетики і вугільної промисловості прогнозує ціну газу в другому кварталі 2011 року на рівні 293 долари, в третьому кварталі – 313 доларів, у четвертому кварталі – 347 доларів за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG