Доступність посилання

ТОП новини

Янукович розраховує на додаткові кошти для реалізації чорнобильських проектів


Президент Віктор Янукович розраховує на збір необхідних для реалізації чорнобильських проектів коштів за підсумками Чорнобильської конференції 19 квітня. Про це він заявив журналістам під час візиту в Донецьку область.

«Ми вважаємо, що під час конференції нам вдасться зібрати, напевно, всю суму, необхідну для добудування об’єкту «Укриття» і проведення тих робіт, які гарантують безпечну експлуатацію Чорнобильської атомної електростанції», – сказав він.

Зі слів Януковича, аварія, яка сталася в Японії на атомній електростанції, продемонструвала всьому світу, що ліквідацію аварій такого масштабу неможливо виконати за допомогою зусиль однієї держави, хоч якою б потужною і сильною вона була.

Як повідомляло агентство, Європейський банк реконструкції та розвитку готовий виділити на реалізацію чорнобильських проектів не менш як чверть суми, яка буде додатково внесена країнами-донорами в Чорнобильський фонд «Укриття» і на Рахунок ядерної безпеки.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова розраховує на залучення додатково 800 мільйонів євро міжнародної допомоги на чорнобильські проекти.

19 квітня в Києві відбудуться Чорнобильська донорська конференція і Київський саміт з безпечного та інноваційного використання атомної енергії. 20 – 22 квітня в Києві відбудеться Міжнародна конференція «Двадцять п’ять років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього».
XS
SM
MD
LG