Доступність посилання

ТОП новини

Степан Гавриш офіційно звернувся до доповідачів ПАРЄ з проханням не змінювати рішення про розгляд звіту України в червні


Степан Гавриш офіційно звернувся до доповідачів ПАРЄ з проханням не змінювати рішення про розгляд звіту України в червні

Київ, 30 березня 2001 - Заступник голови Верховної Ради України Степан Гавриш від імені керівництва парламенту офіційно звернувся до доповідачів Парламентської Асамблеї Ради Європи з проханням не змінювати колишнє рішення про розгляд звіту України про виконання її зобов'язань перед Радою Європи в червні.

Під час зустрічі з доповідачем ПАРЄ Ганне Северинсен Степан Гавриш аргументував цю пропозицію тим, що план законодавчої роботи Верховної Ради був розроблений виходячи з того, що звіт України запланований на червень.

Водночас Ганне Северинсен нагадала, що бюро ПАРЄ 14-15 березня ухвалило рішення позачергово винести "українське питання" на квітневу сесію Асамблеї, яка відбудеться з 23 по 27 квітня. За її словами, доповідачі внесуть певну корективу в свій звіт, виходячи з підсумків візиту до Києва. Пані Северинсен дала зрозуміти, що в квітні розглядатимуться ті зобов'язання України, які вона встигне виконати до цього часу. Доповідач також зазначила, що "головний" звіт про виконання Україною зобов'язань перед РЄ відбудеться в червні.

Степан Гавриш у свою чергу в інтерв"ю журналістам висловив припущення, що остаточний звіт України відбудеться в червні, а в квітні в ПАРЄ відбудуться "попередні слухання" про виконання Україною своїх зобов'язань і, очевидно, головною темою цих слухань стане ситуація зі свободою слова в Україні і хід розслідування справи Георгія Гонгадзе.

Під час зустрічі віце-спікер інформував доповідача ПАРЄ про стан виконання Україною своїх зобов'язань. Зокрема, він зазначив, що найближчим часом парламент збирається ухвалити в цілому Кримінальний кодекс, який розглядатиметься наступного пленарного тижня, і що половина книг Цивільного кодексу підготовлена до розгляду. Він висловив сподівання, що цей документ буде ухвалений наприкінці квітня – в середині травня.

Ганне Северинсен зустрічалася з представниками Форуму національного порятунку. Як повідомив Радіо Свобода член ради Форуму національного порятунку Сергій Комісаренко, найважливішим у цій зустрічі було те, що пані Северинсен мала можливість пересвідчитися: в опозиції працюють поважні люди, яким не байдужа доля України, а не фашисти, як було названо Форум національного порятунку представниками влади.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG