Доступність посилання

ТОП новини

Столичні новини від Радіо Свобода


Столичні новини від Радіо Свобода

Київ, 27 березня 2001 - 27 березня перед дверима Міністерства внутрішніх справ України учасники акції "Україна без Кучми" поклали жалобний вінок для екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка з його фотографією та написом "Капут № 2". Співкоординатор акції Юрій Луценко зазначив, що покладання вінка символізує початок нової ери – ери свободи та демократії. На завершення акції Юрій Луценко закликав "готуватися до "Капуту № 3". Перед початком церемонії покладання вінка до присутніх телеоператорів підійшов сержант міліції та наказав вимкнути камери, однак потім зйомки було дозволено.

Прем"єр-міністр України Віктор Ющенко провів телефонну розмову з головою уряду Російської Федерації Михайлом Касьяновим. Було обговорено питання переходу енергосистем двох країн на паралельний режим роботи, а також питання, які стосуються постачання українських труб до Росії. Саме ці проблеми постануть у центрі уваги наступної зустрічі віце-прем"єр-міністра України Олега Дубини в Москві з членами правління російського акціонерного товариства "Єдині енергетичні системи".

Громадський комітет "За правду" заявив про свою готовність припинити вуличні акції протесту для відстоювання своїх вимог у рамках круглого столу. Під час такого засідання "круглого столу" комітет уважає за необхідне обговорити проблему зникнення журналіста Георгія Гонгадзе. Опозиційний комітет, зокрема, висловлюється за ухвалення закону про спеціальну слідчу комісію, який би забезпечував проведення незалежного слідства. Комітет також висловлюється за порушення кримінальної справи за фактом прослуховування кабінету президента майором Мельниченком. Окрім цього, комітет "За правду" обстоює реконструкцію системи влади в країні в бік парламентсько-президентської республіки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG