Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр України Віктор Ющенко та прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан планують у найближчі три тижні зробити «формальне звернення» до голів урядів країн басейну ріки Тиса з пропозицією


Прем’єр-міністр України Віктор Ющенко та прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан планують у найближчі три тижні зробити «формальне звернення» до голів урядів країн басейну ріки Тиса з пропозицією спільної розробки концепції з антиповеневих заходів

Про це В.Ющенко сказав журналістам 9 квітня перед відльотом з Ужгорода до Києва після завершення переговорів з В.Орбаном.

В.Ющенко висловив сподівання, що країни, зокрема, Румунія та Словаччина, підтвердять свою готовність щодо участі в розробці спільної концепції. Крім того, він зазначив, що є наміри звернутись з відповідною пропозицією до Польщі, оскільки вона є учасником Карпатського єврорегіону. За словами В.Ющенка, після закінчення розробки концепції (через 2 місяці) ці країни планують звернутися до Євросоюзу, Єврокомісії Світового банку та інших міжнародних фінансових організацій з проханням фінансово підтримати цей проект.

В.Ющенко зазначив, що на переговорах з угорським прем’єр-міністром українська сторона запропонувала проект концепції облаштування басейну ріки Тиса і забезпечення екологічної безпеки в Карпатському регіоні.
XS
SM
MD
LG