Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі проведено семінар, організований Об’єднаною методистською церквою


В Одесі проведено семінар, організований Об’єднаною методистською церквою

Одеса, 10 квітня 2001 - У санаторії “Хаджибей” було проведено семінар, організований Об’єднаною методистською церквою в Одесі. Його метою було ознайомити віруючих та всіх присутніх із спадщиною Джона Веслі – засновника методистського руху у Великобританії в 18 столітті. Як було наголошено на семінарі, Веслі є людиною значного рівня не лише для Об’єднаної методистської церкви, але так само, для інших християнських конфесій.

Учасників заходу прийшов привітати президент Чорноморського християнського центру “Місія для мореплавців” Олександр Сорокин.

У інтерв’ю нашому кореспондентові один з поважних гостей семінару єпископ Об’єднаної методистської церкви у країнах СНД Рюди Гермінор зазначив: “На Україні нині методистська церква не має багато приміщень для молитви. Найбільше їх є західному регіоні країни, хоча і їх слід вважати так би мовити “залишками” після багатьох років гонінь атеїстичного режиму.

Маємо вірних нашої церви у Криму та Луганську, Одесі. Активну духовну діяльність проводимо серед мешканців столиці - Києва”.

За словами Рюді Гермінора, Об’єднана Методистська церква і далі з прихильністю буде ставитися до діяльності Чорноморського Християнського центру “Місія для мореплавців”.

Говорить Рюді Гермінор:

“У 19 столітті чимало з наших проповідників привели до віри саме моряків. Можу навести лише один приклад.

У порту Нью-Йорк був корабель “Бетлшіп”, де було чимало моряків із Скандинавських країн. Після зустрічей з нашими проповідниками багато людей моря стали засновниками молитовних будинків у Швеції, Норвегії, Фінляндії”.

Поважний гість не вперше відвідав Одесу і наголосив, що його мешканці схильні до віри та добрих справ заради відродження духовності.

Серед учасників семінару багато йшлося і про ідею екуменізму. Об’єднана методистська церква ставиться до цього питання прихильно. Чимало з послідовників екуменізму є саме у цій церкві. Джон Вестлі свого часу говорив: “Ми друзі кожного та вороги нікого...”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG