Доступність посилання

ТОП новини

Рішення Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи рекомендувати виключення України з РЄ Президент України Леонід КУЧМА розцінив як «психологічний тиск на Україну»


Рішення Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи рекомендувати виключення України з РЄ Президент України Леонід КУЧМА розцінив як «психологічний тиск на Україну, кінцева мета якого - усунути всенародно обраного Президента від влади»

Про це Л.КУЧМА сказав сьогодні на прес-конференції в Одесі, де він перебуває з робочою поїздкою.

Як передає наш кореспондент, Президент наголосив, що життя все розставить на свої місця. На думку Л.КУЧМИ, є питання «більш глобальні» для європейської безпеки, однак Моніторинговий комітет ПАРЄ «чомусь не звертає на це уваги». Л.КУЧМА наголосив, що не хоче коментувати рішення комітету. Він нагадав, що таке рішення було прийняте завдяки зусиллям окремих українських депутатів, зокрема Сергія ГОЛОВАТОГО.

За словами Президента, ці депутати обвинувачують Президента в тому, що він «узурпував судову гілку влади», і як приклад наводять справу екс-віце-прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО, «коли один суд звільнив колишнього віце-прем’єр-міністра з-під варти, інший знову заарештував, а Верховний Суд України відмінив і звільнив Ю.ТИМОШЕНКО», - кінець цитати.

Л.КУЧМА вважає, що доповідач ПАРЄ Ханна СЕВЕРІНСЕН, яка 28-30 березня перебувала в Україні, «недооцінила Президента, оскільки виходячи з її логіки, він впливає і на судові гілки Швейцарії та США - країни, де був заарештований колишній прем’єр-міністр України Павло ЛАЗАРЕНКО, а також Німеччини, де під арештом знаходиться народний депутат Віктор ЖЕРДИЦЬКИЙ».
XS
SM
MD
LG