Доступність посилання

ТОП новини

Відтепер польські бандити мали б звітувати про те, звідки вони беруть гроші на розкішне життя, а також платити податки із сум, в які буде оцінено їхнє майно


Відтепер польські бандити мали б звітувати про те, звідки вони беруть гроші на розкішне життя, а також платити податки із сум, в які буде оцінено їхнє майно

Варшава, 10 квітня 2001 – У Польщі досі ніхто не міг офіційно запитати у людей, що власнять дорогі автомобілі, розкішні будинки, навчають своїх дітей у престижних «валютних» школах, – звідкіля гроші. Тепер буде по-іншому. Міністерство внутрішніх справ Польщі підготувало приписи, а також вишколило спеціальних фахівців та дало їм надійну охорону для проведення ревізій «гангстерських» маєтків. Таким чином, якщо ти збудував «фортецю» чи купив квартиру, чи будь-яку іншу дорогу річ, - будь ласка, заплати податок і покажи, звідкіля взяв на це гроші.

Польські бандити заметушилися, бо більшість з них не може документально підтвердити походження своїх маєтків, а також показати податкову декларацію. Більшість польських бандитів або «безробітні», або «мертві душі». Багато років у Польщі тривала дискусія на тему походження «гангстерських» грошей, але реально нічого не відбувалося. Тепер запроваджують світову практику боротьби з організованою злочинністю через фінансовий удар.

Здавалося б, ось де треба переймати досвід українському міністерству внутрішніх справ. Це так просто зробити. Можливо… Але тоді багато хто з українських міліціонерів мусив би звітувати, за які такі гроші збудував він сам будинок чи купив дороге авто при мізерній зарплаті. А українські митники, а інші? Словом, ще довго бандитськими грошима в Україні не будуть поважно цікавитися відповідні служби.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG