Доступність посилання

ТОП новини

Від виконання взятих на себе зобов’язань перед Радою Європи залежить зближення України з Європейським союзом – віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи


Від виконання взятих на себе зобов’язань перед Радою Європи залежить зближення України з Європейським союзом – віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи

Берлін 11 квітня 2001 - Україна може розпрощатися зі сподіванням зблизитися з Європейським Союзом, якщо вона не виконає критерії Ради Європи, - наголосив у середу в Берліні віце-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Вольфґанг Беренд. Він звернув увагу на те, що в Європейському Союзі немає жодної країни, яка перед набуттям членства в цій організації не пройшла б і через Раду Європи.

Вольфґанг Беренд

Якщо Україна справді прагне зближення з ЄС, то вона спочатку має виконати умови, які пов’язані з її членством у Раді Європи. Це поважання людських прав, розвиток демократії, забезпечення свободи слова у себе в країні.

Надія Кандиба

На думку Вольфґанга Беренда, Київ поки що далекий від виконання взятих на себе зобов’язань. Єдиним позитивнм аспектом є новий Кримінальний кодекс, згідно з яким в Україні немає смертної кари. На думку німецького депутата, нинішня ситуація в Україні є навіть гірша, ніж тоді, коли цю колишню радянську республіку приймали до Ради Європи. Саме тому й було висунуто рекомендацію переглянути питання про доцільність подальшого членства України в цій найстарішій європейській організації. На питання, чи не призведе такий крок до ізоляції України у світі, і чи не буде він контрапродуктивним, Вольфґанг Беренд наголосив:

Вольфґанг Беренд

Звичайно, ми не хочемо, щоб Україна опиниласьу ізоляції, знову потрапила під вплив Росії або остаточно відмовилася від принципів західної демократії. Тому ми маємо намір провести ґрунтовну дискусію навколо цього питання. В обговоренні візьмуть участь і українські колеги, і їм доведеться вислухати дуже критичні зауваження.

Надія Кандиба

За словами віце-президента ПАРЄ, від українських лідерів у Європі сьогодні чекають чіткого сигналу, який би засвідчив їхні прагнення до демократичних форм правління.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG