Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко в прямому ефірі Радіо Свобода: “Я бачу сьогодні в Україні лідера, це лідер загальновизнаний – прем’єр-міністр України”


Юлія Тимошенко в прямому ефірі Радіо Свобода: “Я бачу сьогодні в Україні лідера, це лідер загальновизнаний – прем’єр-міністр України”

Київ, 12 квітня 2001 –

Зиновій Фриз:

“Вечірня Свобода” в прямому ефірі. Сьогодні гість київської студії екс- віце-прем’єр українського уряду Юлія Тимошенко. Пані Тимошенко, період післятюремної адаптації вже закінчився для Вас?

Юлія Тимошенко:

Думаю, спогади про цей тюремний період залишаться в моєму житті назавжди, але фізично, психологічно я вже здатна працювати.

Зиновій Фриз:

У Вас багато ідей щось змінити в сучасній українській в’язниці? Якщо б це від Вас залежало, що б Ви насамперед змінили?

Юлія Тимошенко:

Головне - людей у в’язниці розміщують, коли вони ще не звинувачені, а є підозрюваними, тобто коли ще не було суду. А потрібно не знищувати їх, а зберігати в них залишки людського. Наша в’язниця залишилась такою, як у сталінські часи. Докорінно треба реформувати і цю систему, але вона не є винятком. У нашій державі сьогодні немає жодної сфери, впорядкованої так, як хотілося б бачити.

Зиновій Фриз:

Я хотів би запитати, так ви приїхали до київського бюро Радіо Свобода з охороною?

Юлія Тимошенко:

Я вважаю, що це є черговим залякуванням людей, які сьогодні працюють в опозиції. Я переконана, що це є провокація, це є привід додати певний нагляд за членами Форуму національного порятунку.

Я вважаю, все те, що відбувається навколо нас, робиться для того, що б залякати, прибрати і не дати працювати. Мені ніяка охорона не потрібна. Якщо Господь не збереже, ніяка охорона ніщо зробити не зможе.

Сергій Грабовський (київська студія):

“….Цікаві соціологічні факти .За даними (підкреслюю - поважних, серйозних, а не фіктивних соціологічних центрів), близько третини українських громадян вважають Юлію Тимошенко одним із олігархів. Дві третини, тією чи іншою мірою, не довіряють їй. Щоправда, за даними тих самих центрів, хто такі Віктор Пінчук чи Олександр Волков, взагалі знають буквально кілька відсотків.

Інші - взагалі нічого не знають про таких осіб. Цікаво, що кількість людей, які щось знають про Пінчука, Волкова та деяких інших подібних діячів, збігається з кількістю постійних слухачів Радіо Свобода.

Слухач:

Пані Тимошенко, Ви, кажуть, могли б бути президентом України. Наскільки це серйозно?

Юлія Тимошенко:

Я хочу сказати, що після мого звільнення, деякі засоби масової інформації просто видавали бажану інформацію за дійсну. Саме тому звучали такі категоричні заяви, що я вже почала передвиборчу кампанію. Я хочу спростувати ці речі і хочу сказати, що сьогодні, взагалі, зарано такі питання ставити.

По-друге, все залежить від того, хто буде балотуватися на наступних президентських виборах, коли вони будуть.

І ще раз підкреслюю: я бачу сьогодні в Україні лідера, це лідер загальновизнаний – прем’єр-міністр України. І якщо будуть президентські вибори, ніхто з політиків, які сьогодні представляють демократичну опозицію, не має права рвати на шматки електорат і тягнути його на свій бік.

Хочу підкреслити, що ніколи не буду розривати можливість демократичної опозиції дати єдиного лідера, і працювати в штабі цього лідера буде великим щастям для мене. Тому що я йому вірю і бачу його велике майбутнє.

Якщо щось зміниться, я буду приймати рішення тоді, коли прийде час.

Сергій Грабовський:

Я додам: за даними соціологів, якщо зараз відбулися б президентські вибори, в другий тур вийшли б Віктор Ющенко та Петро Симоненко. І Віктор Ющенка йшов би з великою перевагою.

Далі буде

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG