Доступність посилання

ТОП новини

Столичні Новини


Столичні Новини

Київ, 13 квітня 2001 - Президент України підписав закон, яким затверджено прожитковий мінімум на 2001 рік у розмірі 311 гривень 30 копійок. Цей показник для різних вікових і соціальних груп населення різний.

У 2000 році прожитковий мінімум був затверджений у розмірі 287 гривень. Однак в житті для багатьох громадян подібні розрахунки мало що значать, оскільки мінімальна зарплата складає сьогодні 118 гривень, а пенсії громадян, які вийшли на пенсію після 1992 року, 101 гривню 13 копійок. Підвищення пенсій з 1 квітня в 1,4 раза ситуацію мало чим змінить. Літні громадяни були і залишаються найнезахищенішою верствою населення України. За повідомленнями Світового банку, Україна і Пакистан потрапи- Ли до списку найбідніших країн світу.

Інформаційні агентства сьогодні продовжували коментувати сценарії Дня уряду в парламенті, який має відбутися на початку наступного тижня. Один з них оприлюднив директор Інституту Політики Микола Томенко. Так, цього дня президент, на думку полі толога, має бути десь за кордоном, і парламент, використовуючи його відсутність, ухвалить рішення про недовіру уряду. “Після по- вернення Кучма відмовиться підписати документи про відставку уряду, призначить прем”єра виконуючим обов”язки і скаже, що взагалі такого парламенту не повинно бути.”

Все ж відставка уряду- цілком реальна, оскільки найбільша парла-ментська фракція - Компартії України- разом з фракціями, що відображають інтереси потужних фінансово-олігархічних груп, різ- ко критикує уряд, переслідуючи свої далекосяжні цілі на створення в перспективі союзу з Росією.

Сьогодні стало відомо, що низка партій, в тому числі ПРП, НРУ, УНР і Конгрес українських націоналістів зібрали 3 мільйони підписів на підтримку уряду Ющенка.

Під час зустрічі з послом Японії в Україні Хітоші Хондою, прем- єр-міністр Віктор Ющенко повідомив, що президент України Леонід Кучма, голова Верховної Ради Іван Плющ і він разом відвідають у ніч з 14 на 15 квітня Всенощні богослужіння на Христову Неділю всі ключові церкви Києва.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG