Доступність посилання

ТОП новини

Якщо Україна не буде продовжувати політичні і економічні реформи, це може негативно позначитися на відносинах з Європейським Союзом


Якщо Україна не буде продовжувати політичні і економічні реформи, це може негативно позначитися на відносинах з Європейським Союзом

Про це в четвер на прес-конференції в Києві заявив генеральний секретар Ради Європейського Союзу, високий представник з питань зовнішньої політики і політики безпеки ЄС Хав'єр Солана.

"Важливо, щоб реформи, які здійснюються в Україні, продовжувалися, і було б великою помилкою не рухатися по дорозі реформ", - сказав він, зазначивши, що це важливо для співробітництва України з ЄС.

Він також висловив думку, що "зріла демократія повинна сприймати критику і захищати свободу преси". "Це є ознакою сили демократичного суспільства, і ми не сумніваємося в тому, що Україна буде рухатися по цій дорозі", - наголосив він.

Коментуючи ситуацію з розслідуванням кримінальної справи Ґонґадзе, Х.Солана підтвердив, що "позиція Європейського Союзу з цього питання не змінилася". "Ми хочемо бачити прозоре розслідування справи", - сказав він, наголосивши водночас, що це внутрішня справа України.

Х.Солана також повідомив, що під час його візиту в Україну відбулися зустрічі з президентом України Леонідом Кучмою, міністром закордонних справ Анатолієм Зленком, головою Верховної Ради Іваном Плющем.
XS
SM
MD
LG