Доступність посилання

ТОП новини

Столичні новини


Столичні новини

Київ, 23 квітня 2001 - Відповідаючи на запитання журналістів щодо майбутнього нинішнього уряду, Леонід Кучма зазначив, що доля уряду, насамперед, в руках самого ж уряду. А Голова Верховної Ради Іван Плющ, зокрема, сказав, що найбільше критикують роботу уряду саме ті, хто мав безпосередній стосунок до нього (уряду). І додав, що при всій тій критиці, на яку заслуговує уряд, все ж таки не можна не помічати його досягнень.

Віктор Ющенко не погодиться бути виконувачем обов”язків прем”єр-міністра. Про це він сьогодні заявив на прес-конференції у Києві . Водночас прем”єр наголосив, що відставка уряду може призвести до урядової кризи. Він додав, що такого політичного експеримента не витримають відносини, як з внутрішніми, так і із зовнішніми партнерами, оскільки виконавча влада буде позбавлена можливості провадити реформи.

Віктор Ющенко заявив, що на нинішній уряд намагаються покласти провину за всі гріхи з часів незалежності України, до яких він не має ніякого стосунку. Негативна оцінка роботи уряду, яка була висловлена більшістю у Верховній Раді, полягає, за словами прем”єра, не в економічних результатах роботи уряду, а в запитах та інтересах окремих груп. Відповідаючи на запитання про його можливу відставку , прем”єр сказав, що він морально готовий до неї. Він також заявив, що не шкодує про те, що погодився свого часу стати прем”єром. “Я робив для України те, що було в моїх силах”. – сказав він.

Сьогодні народний депутат України, член парламентського комітету у закордонних справах та зв”язках з СНД Ігор Осташ провів у Києві прес-конференцію стосовно підсумків засідання у Копенгагені Розширеного Бюро Парламентської асамблеї ОБСЄ. Ця міжнародна інституція висловилася за потребу якнайшвидшого реагування на ситуацію навколо уряду Віктора Ющенка.

Ігор Осташ повідомив про те, що голова комітету з питань демократії і прав людини та гуманітарних питань Парламентської асамблеї ОБСЄ пан Герт Вайскірхен виступив із заявою стосовно політичної ситуації в Україні. У заяві міститься заклик до президента та парламенту України “знайти адекватне розв”язання політичної ситуації і таким чином активізувати реформи, ініційовані урядом Ющенка”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG