Доступність посилання

ТОП новини

Столичні новини


Столичні новини

Київ, 24 квітня 2001 – На сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи мало розглядатися питання про виконання Україною своїх зобов'язань, узятих нею при вступі до Ради Європи. Однак, на засіданні Бюро ПАРЄ було ухвалене рішення перенести розгляд цього питання з вівторка на четвер, 26 квітня. Цього ж дня Парламентська Асамблея планує розглянути питання про стан фінансування робіт, пов'язаних із закриттям Чорнобильської АЕС. Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи лорд Рассел Джонстон упевнений, що Україна не буде виключена з Ради Європи.

Сьогодні народні депутати України мали розглянути питання про відповідальність Кабінету міністрів і проект резолюції Верховної Ради про недовіру урядові.

У перебігу засідання член депутатської групи “Яблуко” Олександр Чародєєв вкрай брутально і зневажливо закликав парламент закінчити розгляд питання довкола уряду Ющенка , а також убити або усунути з посади главу українського парламенту Івана Плюща і повернутися до парламентської ситуації січня 2000 року.

У відповідь на це члени обох Рухів, фракції “Батьківщина”, “Реформи – Конгрес” вимагали позбавити Олександра Чародєєва можливості брати участь у пленарних засіданнях упродовж п’яти днів.

345 народних депутатів проголосувало за те, аби позбавити Олександра Чародєєва участі у роботі сесії на 5 днів.

За розгляд питання про відповідальність Кабінету міністрів проголосувало 268 народних депутатів. Не брали участі у голосуванні фракції обох Рухів, “Реформи-Конгрес”, “Батьківщина” та “Солідарність”. Ці проурядові фракції блокували трибуну парламенту, щоб недопустити голосування про недовіру урядові Ющенка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG