Доступність посилання

ТОП новини

Кримські журналісти виробили принципи роботи в поліетнічному суспільстві


Кримські журналісти виробили принципи роботи в поліетнічному суспільстві

Симферополь, 25 квітня 2001 - В четвер у Симферополі відкрито пам’ятний знак жертвам аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Біля нього відбувся траурний мітинг громадськості автономної республіки, в якому взяли участь перші керівники Криму. Детальніше про це - розповідає Володимир Притула.

І Сергій Куницин – голова Ради міністрів Криму, і Леонід Грач – спікер кримського парламенту – говорили про подвиг і жертовність, тих, хто ліквідовував наслідки аварії, хто не шкодуючи свого життя і здоров’я, захищав Україну від так званого мирного атому. Але лише військовий комісар Криму генерал Олександр Волков, до речі, сам ліквідатор, у своєму виступі серйозно підняв тему соціального захисту як учасників ліквідації наслідків аварії, так і переселенців із Чорнобильської зони. Генерал Волков: (*)

- Завдяки “чорнобильцям” ми з вами живемо, працюємо і служимо нашій Вітчизні. Що ж отримали “чорнобильці” за це? Від держави – практично нічого, якщо не рахувати мізерні пенсії і ще менші компенсаційні виплати, які весь час затримуються.

Тим часом, як повідомив заступник начальника Кримського управління Міністерства з надзвичайних ситуацій України Петро Герма ненко, щоб повністю погасити заборгованість перед одним кримським чорнобильцем – необхідно десять інших зовсім залишити без соціальних виплат. Так він охарактеризував стан соціального захисту жертв аварії на Чорнобильській АЕС .

Борг із соціальних виплат жертвам Чорнобильської аварії – в Криму перевищив чотири з половиною мільйони гривень і він не зменшується. Можливостей погасити цю заборгованість, практично, немає, – заявив журналістам у четвер заступник начальника Кримського управління Міністерства з надзвичайних ситуацій України Петро Германенко. Зараз в автономії мешкає понад 10 тисяч осіб, які постраждали від аварії на Чорнобильській атомній станції, з них більше тисячі – інваліди.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG