Доступність посилання

ТОП новини

Чи можуть наступні прем’єри дотримуватись того, на чому наполягав Ющенко в останній промові: на легальній економіці та публічній політиці? Думка гостей “Вечірньої Свободи”


Чи можуть наступні прем’єри дотримуватись того, на чому наполягав Ющенко в останній промові: на легальній економіці та публічній політиці? Думка гостей “Вечірньої Свободи”

Київ, 26 квітня 2001 –

Олекса Боярко:

Чи можуть наступні прем’єри дотримуватись того, на чому наполягав Ющенко в останній промові: на легальній економіці та публічній політиці? Зараз згадується кілька прізвищ: Азаров, Омельченко, Тигипко, як кандидати в майбутні прем’єри.

Політолог Михайло Погребинський:

Усі передбачені кандидатури навряд чи реалізують це. Я очікую якоїсь несподіваної фігури. Але Ющенко особливий випадок. Я думаю, що будь-який новий прем’єр буде примушений обставинами, має бути примушений продовжувати ті позитивні елементи в роботі уряду, ті надбання, які вже затвердилися - ті елементи публічності. Будь-який новий прем’єр не зможе не виплачувати пенсії, не зможе не дотримуватися елементів публічності. Це вже пройдений шлях. Україна з Ющенком ( спасибі Ющенку) зробила новий стандарт роботи уряду. Я переконаний в тому, що іншого не може бути.

Юлія Тимошенко:

Я хочу погодитися, що зовсім неважливо, яка особистість прийде. Головне, що ця людина буде чітко виконувати замовлення президента і його оточення. І повірте мені: стандарти, які задані Ющенком, - їх витримати при такому потужному бажанні заробити і лобіювати певні структури – неможливо.

Дійсно, прізвища не мають значення, має значення те, що буде вестися політика, яка проводилася до Ющенка.

Михайло Погребинський:

Я думаю, що перед політичною елітою України з відставкою Ющенка постав дуже серйозний іспит: чи зможе вона подолати ту недовіру в суспільстві, яка є, практично, до всіх інших політиків в Україні. Адже у Ющенка дуже високий рівень довіри. З нашими даними, приблизно 40% людей йому довіряють.

Я думаю, що цей іспит серйозний, особливо в контексті стосунків з Заходом ( а вони точно будуть незадоволені відставкою Ющенка).

Олекса Боярко (Прага):

Пан Погребинський, Ви політолог, скажіть, хто міг би виконувати сьогодні функції прем’єра ліпше Ющенка?

Михайло Погребинський:

Я не знаю. Я не ставив собі такі запитання. Це взагалі не моя проблема. Моя проблема - аналіз ситуації. Я вважаю, що особи, які можуть бути на посаді прем’єра (залежно від їхніх якостей), будуть реалізовувати конкретний курс. Наскільки я зрозумів, пан Ющенко реалізовував курс президента. Президент залишається і нічого не говорив, що буде змінювати курс. Тому я вважаю, що людина, яка буде на посаді прем’єра, має також реалізувати цей курс - тобто курс, який реалізував Ющенко ( чи хотів реалізувати).

Залишилось 8 місяців до наступних парламентських виборів. Після цього буде нова політична ситуація. Поки може бути технічний прем’єр, який може реалізовувати ту програму, яка вже створена Ющенком.

Олекса Боярко:

Як Ви думаєте, пані Тимошенко, чи перейде Ющенко до лав відкритих опонентів президента?

Юлія Тимошенко:

Можна знайти людину, яка краще буде шукати компроміси з більшістю або з президентом, але знайти чеснішу людину сьогодні серед владної еліти буде майже неможливо.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG