Доступність посилання

ТОП новини

Першотравень - це свято, засноване століття тому ні ким іншим, як соціал-демократами? Або про те, як відзначали Першотравень у Києві представники СДПУ(о)


Першотравень - це свято, засноване століття тому ні ким іншим, як соціал-демократами? Або про те, як відзначали Першотравень у Києві представники СДПУ(о)

Київ, 2 травня 2001 - До традиційних захисників прав трудящих в Україні – комуністів та соціалістів цього року долучилися і об’єднані соціал-демократи. За повідомленням прес-служби СДПУ(о), у мітингах, оргазоніваних партією у всіх обласних та районних центрах держави взяло участь близько двохсот тисяч осіб.

Ще до початку мітингу, організованого партією Віктора Медведчука у парку перед столичним театром імені Франка, частина публіки вимагала обіцяних об’єднаними соціал-демократами сто грамів наркомівських і частування із польових кухонь.

Однак, цей глас народний потонув у промовах члена політбюро партії Бориса Андресюка та члена парламентської фракції СДПУ(о) Михайла Гуцола. Близько тисячі учасників зібрання, більшість із яких - студенська молодь, прослухали лекцію, суть якої зводилася до того, що Першотравень - це свято, засноване століття тому ні крим іншим, як соціал-демократами. При цьому за відсутності лідерів партії, які, за словами Андресюка, перейняті державницькими турботами, їхні імена буквально не сходили з вуст промовців. У цьому усіх перевершив лідер екологічної партії “Захист” Михайло Гуцол, який у зверненні до соціал-демократів не скупився на компліменти:

“ Ви щасливі тому, що у вас є Віктор Медведчук. Слава йому! Попри всі наші недоліки, ми є щаслива країна, тому що у нас не рвуться бомби, в нас злагода і мир, і це - подяка, я не перебільшую, нашому президенту! Слава йому!”

Після півгодинного мітингу його учасники все ж таки дочекалися наркомівських сто грамів – колона вирушила до розкинутих у Першотравневому парку польових кухонь. А частина есдеків спустилася до Хрещатику, аби подивитися на анонсований їхніми конкурентами у боротьбі за електорат – партією “Трудова Україна” парад сільгосптехніки. Однак, подивитися на Сергія Тигипка, який із броньованого “Мерседеса” пересідає за комбайнерський штурвал не вдалося. Очевидно, тому, що Сергій Леонідович своє майбутнє бачить за урядовим кермом, а не за штурвалом сільгоспагрегату.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG