Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 2 травня 2001 – “На курс гривні вплине, скоріше, не відставка уряду, а те, яким буде новий його склад", - сказав начальник відділу кредитування "Укргазпромбанку" Олександр Куріцин. На його думку, кредитний ринок також відразу не відреагує на відставку.

Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталя Вітренко звинуватила в кризовому стані економіки України "диктат" США і Міжнародного валютного фонду, а також вищу партійну номенклатуру, що сприяла розпаду СРСР, всупереч бажанню громадян, і "розкрала кредити МВФ".

На першотравневому мітингу Вітренко відзначила, що біля 14 млрд. дол., наданих МВФ, тепер доведеться сплачувати за рахунок народу, повідомляє УНІАН.

Міжнародна преса продовжує коментувати відставку уряду України. Так, американський The Christian Science Monitor, звертаючись до особистості Віктора Ющенко, оцінює його як популярного політика. На думку газети, це сильна людина і професіонал, що зумів завоювати довіру людей тим, що забезпечив виплату боргів по зарплаті і пенсіям.

Його високо цінують керівники країн Заходу за боротьбу з корупцією і монополізмом. Тепер, після відставки уряду, на Україну, вважає американська газета, може чекати хаос.

Номінальні грошові прибутки населення України в першому кварталі 2001 року збільшилися, в порівнянні з відповідним періодом минулого року, майже на 29%, а реальні грошові прибутки, нараховані за винятком обов'язкових платежів, добровільних внесків із урахуванням інфляції, виросли на 7,5%. Про це, за інформацією "Інтерфакс-Україна", повідомив Державний комітет статистики України.

Середньомісячний грошовий прибуток у розрахунку на душу населення склав 147,6 грн. проти 113,6 грн. за аналогічний період 2000 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG