Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма привітав журналістів, усіх працівників засобів масової інформації України з Світовим днем свободи преси, який відзначається 3 травня


Президент України Леонід Кучма привітав журналістів, усіх працівників засобів масової інформації України з Світовим днем свободи преси, який відзначається 3 травня

Як повідомляє прес-служба глави держави, в своєму привітанні Л.Кучма наголошує, що "для України, де відбувається становлення цінностей демократичного суспільства, свобода преси має особливе значення".

"З часу здобуття незалежності багато зроблено для налагодження вільного обміну інформацією, висловлення громадянами своїх поглядів і переконань, закладено основу системи правового регулювання інформаційної діяльності. Принцип свободи слова чітко зафіксований у Конституції і відповідних законодавчих актах. Удосконалиться практика економічної підтримки ЗМІ і соціального захисту журналістів", - говориться в привітанні.

Л.Кучма зазначає, що Україні ще належить позбутися істотних недоліків у цій галузі, створити надійні гарантії від рецидивів тоталітарного минулого, посилити роль преси в процесах демократизації суспільства, соціально-економічного розвитку держави, забезпеченні прав і свобод людини і громадянина, набути досвіду цивілізованих відносин між владою і засобами масової інформації.

Тим часом, у щорічному звіті міжнародної організації «Репортери без кордонів» Л. Кучма увійшов до списку 30-ти «ворогів» преси. Президент України у цьому списку посідає 29 місце. Його випереджають, зокрема, Олександр Лукашенко, який четвертий у списку та Володимир Путін – 22.
XS
SM
MD
LG