Доступність посилання

ТОП новини

В білоруському парламенті створили групу “ЗУБР” (“За союз України, Білорусі та Росії”)


В білоруському парламенті створили групу “ЗУБР” (“За союз України, Білорусі та Росії”)

Мінськ, 8 травня 2001 – В палаті представників Національних зборів Білорусі засновано депутатську групу «ЗУБР» – «За союз України, Білорусі та Росії». Участь у засіданні взяли понад 30 депутатів нижньої палати офіційного білоруського парламенту, що його не визнають легітимним законодавчим органом на Заході.

Головою білоруської групи «ЗУБР» став керівник постійної комісїї палати представників з міжнародних справ та зв»язків з СНД Анатолій Малофєєв, який в палаті поперденього скликання був спікером, а в кінці радянських часів – першим секретарем ЦК комуністичної партії Білорусі.

Малофєєв як голова групи «ЗУБР» матиме двох заступників – члена його ж міжнародної комісії Наталю Машерову, доньку колишнього першого секретаря ЦК компартії Петра Машерова, та керівника парламентської комісії з проблем чорнобильської катастрофи й природокористування Валентина Крючкова.

Крючков зазначив, що в Верховній Раді України до групи «ЗУБР» входять 140 депутатів, тобто понад третина всіх парламентаріїв. В білоруській палаті представників усього 110 депутатів – це значить, що «зубрами» стала також приблизно третина депутатського корпусу.

11 травня в місті Гродно мала відбутися чергова сесія парламентських зборів білорусько-російського союзу. Очікувалося, що саме там відбудеться перша зустріч білоруської, російської та української груп «ЗУБР».

Як повідомив голова білоруського «ЗУБРу» Анатолій Малофєєв, в Гродно розглядатимуться проекти документів, необхідних для створення міжпарламентської організації «За союз України, Білорусі та Росії».

Очолює союзні парламентські збори спікер російської Думи Геннадій Селезньов, який пообіцяв влаштувати в Гродно скандал, оскільки жодна союзна російська-білоруська програма не виконується через нестачу грошей, що їх не дає уряд Росії. Тому Селезньов вимагав приїзду в Гродно на звіт перед депутатами російсьского прем»єр-мінстра Михайла Касьянова, але прем»єр їхати в Білорусь цього уікенду не побажав.

Мабуть, саме тому сьогодні стало відомо, що запланована на 11 травня союзна сесія переноситься. Вже вдруге, як і минулого року, Гродно не зміг прийняти союзних депутатів. Тепер українські “зубри” мусять чекати на зустріч Лукашенки з Селезньовим, яка відбудеться в Мінську 18 травня. Тоді й буде вирішено, що й де робитимуть прихильники слов’янської єдності.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG