Доступність посилання

ТОП новини

Судова колегія земельного суду у Целле розпочала перегляд справи українського депутата Віктора Жердицького


Судова колегія земельного суду у Целле розпочала перегляд справи українського депутата Віктора Жердицького

Берлін, 8 травня 2001 ― Ганноверська прокуратура підтвердила, що розслідування справи Віктора Жердицького завершено і всі документи передано на розгляд до земельного суду в Целле. Але тепер не відомо чи постане В.Жердицький перед судом. Як повідомила німецька газета «Більд», більшість обвинувачень, висунутих на адресу Віктора Жердицького, не підлягають судовому розгляду за давністю.

За даними газети, йдеться про шість з семи злочинів, у скоєннні яких звинувачується український депутат. «Біль» процитувала адвоката В.Жердицького, який сказав, що для нього не буде несподіванкою, якщо його клієнта невдовзі буде звільнено з в’язниці.

Для слідчих органів – це справжній скандал, адже це означатиме, що вони даремно займалися справою В.Жердицького протягом чотирьох років. За словами прес-секретаря земельного суду в Целле Бурхарда Мумма, ще рано робити якісь остаточні висновки. Він не підтвердив, але й не спростував інформацію газети «Більд». Б. Мумм лише повідомив, що судова колегія планує оголосити свої висновки у середу.

Нагадаю, що Віктора Жердицького було затримано в Ганновері у жовтні минулого року при спробі зняти зі свого рахунку в банку 50 тисяч доларів. Його звинувачують у розкраданні 86 мільйонів німецьких марок, які уряд ФРН надав для українських жертв нацистських репресій.

В Україні стосовно В.Жердицького порушено кримінальну справу за фактом розкрадання валютних коштів в особливо великих розмірах. Раніше, Верховна Рада Україна дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності і арешт народного депутата, після чого Україна звернулася до Німеччини з проханням про видачу В.Жердицького. Берлін, однак, відхилив це прохання, пояснивши своє рішення наміром завершити розгляд справи В. Жердицького у ФРН.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG