Доступність посилання

ТОП новини

Маестро Паваротті, за тенор якого слухачі мусять видобути гроші з гамана, інколи співає безкоштовно


Маестро Паваротті, за тенор якого слухачі мусять видобути гроші з гамана, інколи співає безкоштовно

Рим, 9 травня 2001 - Прес-конференція на італійському державному телебаченні. Увосьме від її заснування компанія «Паваротті і його друзі» організує гала-концерт з участю світових зірок поп-музики. Символ класичної опери Паваротті буде їхнім партнером. Співатимуть разом. Крок з їхнього боку ризикований, бо всі Стінґи і Полі Маккартні на тлі розкішного тембру Паваротті блякнуть. Але чого не зробиш для добра знедолених!

Ось від хвилювання смикаючи косички, говорить як по писаному 11-річна дівичнка з родини афганістанських втікачів: «Дякуємо всім вам за те, що ви для нас робите. Маестро Паваротті й інші багаті люди землі! Не забувайте дітей, що мруть від голоду, не забувайте дітей війни! Сім років тому я втекла з Афганістану, зараз мрію отримати диплом, як інші західні жінки…»

Збір з нинішнього концерту піде на будівництво школи і медичного центру в пакистанському таборі для афганських втікачів, де вони живуть у жахливих антисанітарних умовах. На те потрібно десь мільярд лір, і щоб зібрати цю суму, колишня секретарка Паваротті (нині його друга дружина і художній керівник компанії «Паваротті і його друзі) Ніколетта Падовані обіцяє подолати усі труднощі у згуртуванні на один вечір супер-популярних зірок року.

Про те, щоб Паваротті і сам розщедрився, не йдеться. І не випадково. Недавно жорстока держава випотрошила його гаманець на 25 мільярдів лір – прихованих від неї податків. Гучну судову справу вдалося полагодити тихцем з міністерством фінансів. Інакше Ніколетта Падовані погрожувала перенести організацію з Модени до Нью-Йорка, подалі від італійських податкових контролерів. Чому з Модени? Бо там 40 років тому Паваротті дебютував у «Богемі» Джакомо Пучіні, й у тому ж театрі напередодні 1 травня відсвяткував 40 років легендарної кар’єри. Звичайно ж, концертом – цього разу винятково оперної музики, оточений тенорами і сопрано з усього світу, перед роззолоченою авдиторією щасливих обранців, яким був забув доплатити 25 шкіл і медичних центрів.

Але й однієї школи і однієї лікарні для втікачів співакові досить, щоб подякувати Богові за всі роки власного щастя, за те, що подарованим йому талантом він може дати трохи талану безталанним. Трохи, але й за те мусять дякувати, бо й це роблять не всі господні обранці. Через те, що цього разу з концерту не надрукують диск, деяки зірки на благодійній естраді не з’являться.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG