Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 15 травня 2001 -Перелічивши всю необхідну суму, американська компанія AES Corporation стала повноправним власником 75% енергорозподільчої компанії «Київобленерго».

На середу, 16 травня, призначені збори акціонерів "Київобленерго", на яких, як планується, буде переобране керівництво компанії.

Як повідомив korrespondent.net , у квітні AES Corporation , крім "Київобленерго", також виграла конкурс із продажу 75%+1 акція ВАТ "Рівнеобленерго", запропонувавши за пакет акцій компанії 125,7 млн. гривень.

Дана компанія є найбільшим у світі незалежним виробником електроенергії, який має 166 електростанцій потужністю близько 60 тис. мвт. 2000 року валовий доход компанії склав 6,3 млрд. доларів, чистий прибуток - 623 млн. доларів.

Акціонери Запорізького алюмінієвого комбінату на своїх зборах обрали новий склад наглядацької ради, звільнивши голову правління Івана Бастригу та інших членів правління. У новій наглядацькій раді більшість голосів одержали представники компаній, які на початку цього року купили на тендері у Фонду держмайна 68% акцій ЗалКа за 380 млн. гривень. Акціонери також внесли зміни в статут ЗалКа, які збільшили повноваження наглядацької ради: тепер цей орган, а не збори акціонерів може обирати голову і членів правління підприємства, визначати організаційну структуру підприємства й оплату праці персоналу.

Після переговорів, які відбулися в понеділок, 14 травня, президенти України і Туркменистану Леонід Кучма і Саппармурат Ніязов підписали газову угоду про покупку Україною в 2002 - 2006 роках 250 млрд. кубометрів туркменського газу. За оцінками експертів, такий обсяг закупівель забезпечить на найближчі п'ять років не менше 60% усіх потреб України в природному газі. Крім того, Туркменистан погодився і далі чекати врегулювання Україною майже 300-мільйонного газового боргу перед ним. Туркменистан чекає врегулювання боргу перед ним з березня минулого року. Тоді Україна офіційно оголосила про відмовлення обслуговувати борги більшості своїх кредиторів, мотивувавши це початком масштабної програми реструктуризації зовнішніх зобов'язань.

Крім газової угоди, президенти також підписали договір про десятилітнє торгово-економічне співробітництво.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG