Доступність посилання

ТОП новини

Міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов повідомив журналістам, що слідство з'ясувало обставини вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе


Міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов повідомив журналістам, що слідство з'ясувало обставини вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе

За словами пана Смирнова, журналіст загинув в результаті, як він каже, спонтанної і раптової ситуації, що не мала політичного підґрунтя.

Міністр повідомив, що нападники на Ґонґадзе самі стали жертвами вбивства і що міліція тримає в ув'язненні тих вбивць.

За словами Смірнова, співробітники правоохоронних органів знайшли трупи убивць Гонгадзе, і при їхній ексгумації була виявлена схема місця поховання тіла журналіста. "Ті, хто убивав (убивць Г.Гонгадзе), затримані і сидять у відповідних місцях", - заявив міністр. Юрій Смирнов підтвердив, що до цієї справи має пряме відношення кримінальний авторитет на прізвисько "Циклоп".

Юрій Смирнов також сказав, що ті, хто вбив журналіста не мали замовників чи організаторів.

Заява міністра пролунала на другий день після того, як президент Кучма в інтерв’ю російському телеканалу ОРТ заявив, що слідство, за його словами, практично вийшло на слід убивць журналіста.

Президент наголосив на проблемах слідства і також сказав, що у журналістських колах Георгій Ґонґадзе не був відомий як "який-небудь опозиціонер влади".

Українська опозиція прямо пов'язує зникнення журналіста з причетністю до цього президента Кучми - після того, як восени було оприлюднено аудіозаписи, де ніби-то є підтвердження такої причетності.
XS
SM
MD
LG