Доступність посилання

ТОП новини

За словами С.Головатого, він володіє "достатньою інформацією, фактами" і базою доказів про "невідповідність висновку про те, що "таращанське тіло" є тілом Г. Гонгадзе


За словами С.Головатого, він володіє "достатньою інформацією, фактами" і базою доказів про "невідповідність висновку про те, що "таращанське тіло" є тілом Г. Гонгадзе

Секретар тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин вбивства журналіста Георгія Гонгадзе Сергій Головатий має намір довести, що українські спільно з російськими, американські, а також і німецькі експерти проводили експертизу матеріалів, що належать різним тілам.

Однак, як заявив С.Головатий у середу на прес-конференції у Києві, з оголошенням цих доказів він "почекає".

За словами С.Головатого, він володіє "достатньою інформацією, фактами" і базою доказів про "невідповідність висновку про те, що "таращанське тіло" є тілом Г. Гонгадзе. Однак секретар парламентської слідчої комісії змушений почекати з оголошенням своїх версій, оскільки, за його словами, виникли "форс-мажорні обставини". Такими обставинами С.Головатий назвав заяву президента України Леоніда Кучми і міністра внутрішніх справ України Юрія Смирнова про те, що виявлено осіб, причетних до вбивства Г. Гонгадзе, хоч напередодні представники Генеральної прокуратури України повідомляли тільки про "відпрацювання версій". Він також має намір "почекати", що "з цього приводу скаже" Генеральний прокурор України Михайло Потебенько.

С.Головатий заявляє, що прогнозував такий перебіг подій, зокрема, появу інформації про те, що "вбивство скоєне з хуліганських мотивів". "Але це – політично мотивована справа, і мова йде не про одне вбивство", - наголосив він, додавши, що дана справа повинна "мати конкретні правові наслідки, щодо осіб, які причетні до них".
XS
SM
MD
LG