Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Мирослави ГОНГАДЗЕ Валентина МІНЕНКО: «це один із найстрашніших шляхів розвитку цієї справи, коли відповідальність за вбивство журналіста буде покладено на невинних людей»


Адвокат Мирослави ГОНГАДЗЕ Валентина МІНЕНКО: «це один із найстрашніших шляхів розвитку цієї справи, коли відповідальність за вбивство журналіста буде покладено на невинних людей»

Міністр внутрішніх справ Юрій СМІРНОВ вчора оприлюднив можливий план подальшого проведення слідства, коли вина за вбивство журналіста Георгія ГОНГАДЗЕ буде покладена на людей, яких немає в живих і які, найімовірніше, не мають до цього ніякого відношення, вважає адвокат дружини Г.ГОНГАДЗЕ Мирослави ГОНГАДЗЕ Валентина МІНЕНКО. (Ю. СМІРНОВ 15 травня повідомив, що вбивство журналіста Г.ГОНГАДЗЕ розкрито, і отримані докази, в тому числі речові, вказують на випадковий, побутовий характер злочину, що повністю виключає його політичне підгрунтя. Вбивць, за словами міністра, сьогодні вже немає в живих -УНІАН).

В інтерв’ю УНІАН В.МІНЕНКО заявила, що «це один із найстрашніших шляхів розвитку цієї справи», коли відповідальність за вбивство журналіста буде покладено на невинних людей, а, значить, ніколи не буде встановлено дійсних обставин вбивства, не названо його замовників та виконавців. За словами адвоката, вона «прогнозувала, що може бути такий шлях розвитку, але не думала, що це буде зроблено так цинічно, а саме, що вину буде покладено на мертвих людей». Адже, на думку В.МІНЕНКО, якби у вбивстві були звинувачені живі люди, адвокати принаймні могли б ловити їх на розбіжностях у свідченнях. «Мертві ж не говорять», - сказала вона.

Крім того, В.МІНЕНКО вважає, що «коли правоохоронні органи знайдуть голову «таращанського тіла», то можна припустити, що їм вже давно відомо, де знаходилась ця голова». Інакше, зауважила адвокат, якщо вбивці мертві, знайти її буде неможливо.
XS
SM
MD
LG