Доступність посилання

ТОП новини

Тяжкі дні передвиборчої кампанії у Великобританії


Тяжкі дні передвиборчої кампанії у Великобританії

Лондон, 17 травня 2001 ― Виборча кампанія у Великобританії до краю напружує нерви провідних політиків країни.

Протягом лише одного дня давати собі раду з агресивними демонстрантами були змушені прем’єр-міністр Тоні Блер та лідер опозиції Уільям Гейк.

А віце-прем’єр міністр Джон Прескот відповів потужним «гуком з права», демонстрантові, що жбурнув у нього яйцем з близької відстані. Відтак, сутичка двох тривала декілька секунд, поки відповідальним за безпеку вдалося розтягти її учасників у різні боки. Віце-прем’єрові довелося давати роз’яснення поліції і його роль в інциденті буде предметом подальшого розслідування.

Політичні наслідки цього двобою, що відразу потрапив до усіх випусків новин і на шпальти газет, наразі не відомі. Проте, опозиційна Консервативна партія довго не чекала, аби ухопитися за цю нагоду. Провідник торі Уільям Гейк, зокрема, сказав, що правляча Лейбористська партія показує своє справжнє обличчя, бо начебто розуміє, щоситуація виходить з-під її контролю. Уільям Гейк додав, що віце-прем’єр Д.Прескот тепер дістав нагоду дізнатися, що насправді про його уряд думає поліція.

Прем’єр-міністр Тоні Блер, навпаки, підтримав Джона Прескота. Він сказав, що реакція колеги була інстинктивною.

Слід сказати, що Д.Прескотові , взагалі, не щастить з проявами народної любові. Кілька років тому, під час церемонії вручення нагород кращим поп-музикантам року, один із лауреатів, член групи «Чумбаламба» з анархістськими симпатіями вилив йому на голову відро з крижаною водою.

Прем’єр-міністр Тоні Блер упорався з тиском значно краще, коли до нього під час відвідин лікарні підбігла жінка і почала голосно критикувати послужний список лейбористів у ділянці охорони здоров’я. Хоча протягом чотирьох років лейбористи намагалися довести, що становище у системі здоров’я почало поліпшуватися, завдяки збільшенню урядом видатків, цей чотирихвилинний інцидент, який бачила вся країна, здатний перекреслити будь-який позитив, що був. Чоловік цієї жінки страждає на рак, але змушений чекати у черзі на операцію, яка можеврятувати йому життя. Тоні Блер терпляче вислухав усі звинувачення жінки, а відтак запросив її, аби вислухати більш докладно.

Тим часом, лідер опозиції Уільям Гейк також зіткнувся із негативною реакцією людей, які прийшли зустріти його в одному із виборчих округів, куди він приїхав для підтримки свого кандидата. Проте виглядало, що проти нього протестували місцеві члени Лейбористської партії.

Схоже, що ці інциденти, наразі не змінюють загальних настроїв електорату. Опитування громадської думки, що їх різні фірми тепер проводять щодня, і далі вказують, що Лейбористська партія з великим відривом веде перед у симпатіях виборців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG