Доступність посилання

ТОП новини

Україна входить до десятки країн - найбільших піратів програмного забезпечення


Україна входить до десятки країн - найбільших піратів програмного забезпечення

Україна входить до десятки країн - найбільших піратів програмного забезпечення, посідаючи в цьому списку четверте місце після В’єтнаму, Китаю, Індонезії і випереджаючи Росію. Про це свідчать результати дослідження, проведеного корпорацією International Planning and Research Corp на прохання компанії Business Software Alliance.

Як повідомили у представництві компанії Business Software Alliance, за даними цього дослідження, світові виробники програмного забезпечення втратили минулого року 11,8 млрд. дол. через те, що споживачі не купують їхню продукцію за ліцензіями, віддаючи перевагу піратській продукції.

Позаторік втрати від комп’ютерного піратства становили 12,2 млрд. За оцінками International Planning and Research Corp, рівень піратства у В’єтнамі становить 97%, в Україні - 89%, в Росії - 88%.

У Західній Європі рівень піратства був найменшим, однак виробники програмного забезпечення зазнали втрат на суму 3,1 млрд. дол, що становить чверть загальносвітових втрат від незаконного використання цієї продукції.
XS
SM
MD
LG