Доступність посилання

ТОП новини

Прикрий випадок трапився у Львові з головою міської організації УНА-УНСО Остапом Козаком або, у який спосіб він намагався потрапити на прес-конференцію унсовців


Прикрий випадок трапився у Львові з головою міської організації УНА-УНСО Остапом Козаком або, у який спосіб він намагався потрапити на прес-конференцію унсовців

Львів, 30 травня 2001 - Прикрий випадок трапився у Львові з головою міської організації УНА-УНСО Остапом Козаком. Він зірвався , спускаючись на мотузці з другого поверху будинку, в якому знаходиться офіс національної асамблеї. У такий спосіб Остап Козак намагався потрапити на прес-конференцію, яку скликали унсовці.

Із самісінького ранку унсовці забарикадували вхідні двері будинку, де знаходиться їхній офіс. До таких дій вони вдалися для того, аби судовиконавці, згідно із рішенням арбітражного суду Львівської області, не змогли виселити їх з приміщення. Департамент землеустрою та планування забудови міста Львівського міськвіконкому подав позов у Арбітражний суд на організацію УНА-УНСО з тим, що вона заборгувала 2, 5 тисячі гривень за оренду приміщення.

Суд ухвалив виселити штаб крайової організації. На початку року керівники УНА-УНСО подавали заяву на розгляд комісії міськради про те, щоб та звільнила організацію від орендної плати. Адже, за словами Остапа Козака і представників громадського комітету “За Україну без Кучми”, чимало політичних партій платить лише 10 відсотків від загальної суми оренди. Кілька місцевих осередків партій мають борги на суму понад 10 тисяч гривень. Однак вони перебувають у добрих стосунках зі владою і тому ніхто їх не викидає на вулицю.

Громадським організаціям і партіям, які перебувають у опозиції до влади спонсорську підтримку знайти нереально. Громадськитй діяч Юрій Шухевич зазначів, що “ті підприємства, які б наважилися допомогти комітетові “За Україну без Кучми”, довго не могли б оговтатися від перевірок податкої інспекції”. До того ж, як стверджували під час прес-конференції представники Української консервативної республіканської партії, таке судове рішення щодо виселення УНА-УНСО з”явилося одразу після того, як комітет “За Україну без Кучми” почав збиратися на свої наради в офісі Національної Асамблеї. Після короткої прес-конференції Остапа Козака відвезли на медичне обстеження. Адже для того, щоб узяти участь у прес-конференції, він покидав приміщення УНА-УНСО через вікно другого поверху. На нещастя, ремінь, з допомогою якого він спускався на землю, несподівано обірвався. Під час медичного огляду виявлено, що Остап Козак пошкодив хребта. Однак, у його госпіталізації поки що потреби немає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG