Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисна організація «Міжнародна амністія» знову внесла Україну до списку 149 країн, де систематично порушуються права людини


Правозахисна організація «Міжнародна амністія» знову внесла Україну до списку 149 країн, де систематично порушуються права людини

В оприлюдненому на власній веб-сторінці щорічному звіті цієї організації, зокрема, зазначено, що в Україні досить поширене погане ставлення правоохоронців до затриманих. Правозахисники звинувачують українську міліцію в катуванні людей, що перебувають під слідством, і у «вибиванні зізнань».

У звіті також йдеться про "дідівщину" в українській армії та судові процеси над тими, хто відмовляється служити у війську з релігійних міркувань.

Автори звіту зазначають, що умови утримання громадян під слідством та у місцях позбавлення волі не відповідають мінімальним міжнародним стандартам. Зокрема, ув’язнені утримуються у погано освітлених і непровітрюваних приміщеннях, одержують недостатнє медичне обслуговування, погано харчуються.

«Міжнародна амністія» також відзначає можливу причетність українських властей до «зникнення» незалежного журналіста Георгія ГОНГАДЗЕ.

Автори звіту також відзначили надмірне використання сили українськими прикордонними військами, які 22 березня ц. р. обстріляли турецький рибальський корабель, який незаконно ловив рибу в українській зоні Чорного моря. Внаслідок цього обстрілу загинув турецький рибалка Гурміз ЧІНАР, зазначається у звіті.
XS
SM
MD
LG