Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 31 травня 2001 - Газета “Вечірні вісті” традиційно не друкує власних коментарів до головних політичних подій, натомість, надає можливість зробити це політикам, які, найчастіше належать до партії «Батьківщина».

Так, часопис пропонує коментар лідера парламентської фракції «Батьківщина» Олександра Турчинова до обрання нового прем»єра. На його думку, Анатолій Кінах не буде самостійною політичною фігурою і не стане проводити свою політику, котра б відрізнялася від політики Кучми, Суркіса, Медведчука і так далі. Турчинов вважає, що новопризначений прем»єр буде забезпечувати інтереси Кучми та його оточення – і при проведенні виборів, і при знищенні опозиції. Саме для цього і потрібен прем»єр-маріонетка. І Кінах зголосився на цю роль.

«Тим часом, без підтримки соціалістичної партії Анатолію Кириловичу не вдалося б сісти в прем»єрське крісло.» На цьому зауважують сьогодні відразу кілька газет. Зокрема, «Молодь України» у публікації «Президентському кандидату допомогли... опозиційні соціалісти» наголошує на парадоксальному рішенні «найзатятішого супротивника «антинародного режиму» лідера соціалістів Олександра Мороза.

«Схоже», - мовиться далі в статті, - «що товаришу Морозу цього разу, як ніколи раніше, вдалося «перехитрити» свого високого опонента.»

Намагається збагнути рішення соціалістів також і кореспондент газети «Україна молода». Він робить кілька припущень. Однією з версій кореспондента є те, що фракція СПУ голосувала за Кінаха для того, аби у найближчому майбутньому не постало питання про нові кандидатури – того ж таки Миколи Азарова чи Сергія Тигипка, представників значно потужніших політико-економічних груп. Газета «Сільські вісті» головну увагу приділяє референдуму, на якому народ має висловити свою довіру, або ж недовіру нинішньому президентові України. Про нього читайте в статті «Референдум за народною ініціативою – дуже серйозна зброя. Тому довірити її народові небезпечно».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG