Доступність посилання

ТОП новини

Згідно з інформацією британської газети Financial Times, США можуть пом'якшити свою позицію в боротьбі з відмиванням грошей


Згідно з інформацією британської газети Financial Times, США можуть пом'якшити свою позицію в боротьбі з відмиванням грошей

Як пише газета, наразі міністерство фінансів США займається переглядом низки законів, спрямованих на боротьбу з відмиванням грошей.

Зокрема переглядається закон, відповідно до якого американські банки зобов'язані звітувати у відкритті депозиту, розмір якого перевищує 10 тис. доларів, а також про кожен випадок підозрілих трансакцій.

Тим часом, у травні міністр фінансів Пол О'Ніл заявив, що вважає поріг у 10 тис. доларів недоцільним. Крім того, голова Мінфіну США піддав сумніву ефективність використання семисот млн. доларів, які щороку виділяють на боротьбу з відмиванням грошей. Як стало відомо Financial Times, комісію Мінфіну з перегляду законодавства в цій сфері очолює колишній сенатор від Республіканської партії Філ Грам, відомий як послідовний прихильник лібералізації фінансового законодавства.

Крім того, у травні США уже відмовилися підтримати ініціативу Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), спрямовану на боротьбу з ухилянням від сплати податків і відмиванням незаконно нажитих коштів у так званих офшорних країнах. Усе це, на думку газети, дозволяє припустити, що найближчим часом на проблему відмивання грошей у США будуть дивитися "крізь пальці".
XS
SM
MD
LG