Доступність посилання

ТОП новини

Права людини. Події у світі


Права людини. Події у світі

ДВАНАДЦЯТА РІЧНИЦЯ РОЗСТРІЛУ СТУДЕНТСЬКОЇ ДЕМОНСТРАЦІЇ У СТОЛИЦІ КИТАЮ НА ПЛОЩІ ТЯНЬАНЬМЕНЬ

Сьогодні минає 12 річниця відтоді, як 4 червня 1989 року комуністична влада Китаю, за допомогою танків, жорстоко придушила студентські акції протесту на площі Тяньаньмень у Пекіні. Під час придушення виступу студентів, які вимагали демократичних перетворень у країні, загинуло, за різними даними, від чотирьох сот до чотирьох тисяч осіб.

Напередодні 12 річниці трагедії, сто одинадцять матерів загиблих студентів звернулися з відкритим листом до керівництва країни, у якому вимагають притягнути до відповідальності винуватців кровопролиття. Автори послання вимагають переглянути офіційну оцінку подій 4 червня 1989 року на площі Тяньаньмень, що їх китайська влада називає «контрреволюційним бунтом».

Тим часом, за повідомленням Гонконгського інформаційного центру з прав людини і демократії, китайська поліція минулого тижня провеле арешти низки дисидентів. Щоправда, після так званої «роз’яснювальної бесіди» та попередження про недопустимість участі у будь-яких заходах 3-4 червня, більшість затриманих звільнили.

У СУБОТУ ВВЕЧЕРІ ВІД ОТРИМАНИХ ПОРАНЕНЬ У ЧЕЧНІ ПОМЕР РОСІЙСЬКИЙ ПРАВОЗАХИСНИК ВІКТОР ПОПКОВ.

«Православна людина, своя серед мусульман», -такою репутацією користувався російський правозахисник Віктор Попков, який у суботу ввечері помер від отриманих поранень у Чеченській Республіці, де він перебував з гуманітарною місією.

18 квітня на виїзді з чеченського села Алхан-Кала невідомий обстріляв автомобіль, у якому перебував правозахисник Попков. Разом з ним також було поранено лікаря з Грозного Розу Музарову.

Віктор Попков з 1989 року працював у так званих «гарячих точках». Він займався миротворчою діяльністю, звільненням полонених та наданням гуманітарної допомоги цивільному населенню. А у листопаді-грудні 1999 року російський правозахисник Віктор Попков провадив сорокаденну голодівку на знак протесту проти воєнних дій у Чечні.

ВЛАДА НІМЕЧЧИНИ НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ЗМЕНШУВАТИ КВОТИ, ЩОДО РЕПАТРІАНТІВ (ЕТНІЧНИХ НІМЦІВ) З КОЛИШНЬОГО СРСР

Уряд Федеративної Республіки Німеччини не буде скорочувати притоку на постійне місце проживання етнічних німців із пост-радянських республік. Й надалі залишатиметься в силі встановлена квота, щодо репатріантів - 100 тисяч осіб на рік. Про це у неділю заявив Міністр внутрішніх справ ФРН Отто Шілі. За його словами, у майбутньому, кожен етнічний німець, який побажає повернутися на історичну батьківщину, буде - «безумовно прийнятий за умови виконання певних вимог». А головна вимога - це знання німецької мови. Відтепер усі етнічні німці з колишнього СРСР, які бажають виїхати до ФРН, повинні спершу здати іспит на досдатнє знання мови предків. Це також стосується членів їхніх родин. Загалом, починаючи з 1950 року до ФРН прибуло близько 2 мільйонів етнічних німців із колишнього Радянського Союзу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG