Доступність посилання

ТОП новини

4 червня відбулись установчі збори представників парламентських об’єднань «За союз України, Білорусі та Росії» (ЗУБР) цих трьох країн


4 червня відбулись установчі збори представників парламентських об’єднань «За союз України, Білорусі та Росії» (ЗУБР) цих трьох країн

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН координатор об’єднання «ЗУБР» у Верховній Раді України Павло БАУЛІН.

За його словами, парламентські делегації трьох країн підписали установчий акт про утворення міжпарламентського об’єднання «ЗУБР» у Гродно (Республіка Білорусь).

Він заявив, що метою діяльності міжпарламентського об’єднання є консолідація зусиль за єдність українського, білоруського і російського народів, консолідація зусиль за союз України, Росії та Білорусі.

Голова української делегації народний депутат Олександр ТКАЧЕНКО назвав ініціативу об’єднання «об’єктивною закономірністю», оскільки така ініціатива «іде від рядових народних депутатів», а не від керівництва країни. За його словами, в 2001 році «партійні структури» провели соціологічне опитування у всіх регіонах України за винятком західних. Згідно з результатами опитування, заявив він, 72-76% населення висловлюються за відновлення союзу Росії, Білорусі та України.

О.ТКАЧЕНКО висловив упевненість, що днями до парламентського об’єднання ЗУБР, яке нині нараховує 113 депутатів, увійде ще 50-60 народних депутатів.
XS
SM
MD
LG