Доступність посилання

ТОП новини

До приїзду Святішого Отця Івана Павла ІІ в Україну залишилося трохи більше двох тижнів


До приїзду Святішого Отця Івана Павла ІІ в Україну залишилося трохи більше двох тижнів

Львів, 8 червня 2001 – До приїзду Святішого Отця Івана Павла ІІ в Україну залишилося трохи більше двох тижнів. Увесь Львів очікує високого гостя. Як вважає генеральний консул республіки Польща у Львові Кшиштоф Савицький, переживати за те, як пройде візит Святішого Отця до Львова, не варто. До Польщі він приїджав кілька разів, організація візитів бувала різною, але обходилося без інцидентів. Однак львів’яни та духовенство прагнуть, аби візит Івана Павла ІІ пройшов на високому рівні.

Зустріч Івана Павла ІІ з молоддю відбудеться 26 червня в новому районі Львова – на Сихові біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці. Спеціально до неї львівський художник Володимир Кауфман виготовив логотип, у центрі якого зображено сонце, як символ світла Христового, на ньому – два крила, немов переплетені руки, а також символіка Ватикану та України.

Забігаючи наперед, зазначу, що дійство має бути величним. Зустріч розпочнеться о 14 годині молитвою до Христа-Чоловіколюбця. 30 артистів на ходулях під звуки фанфар сповіщатимуть про початок свята. Вперше виступить ансамбль у складі 150 скрипалів з Донецька, Кривого Рога, Харкова, Києва, Львова.

Коли Святіший Отець наділятиме Благословення, у повітря злетять сині, жовті, білі кульки. Після проповіді Папи Римського і молитви звучатимуть привітання для Понтифіка від дітей і молоді. Цікаво, що дві пари у шлюбному вбранні, а також дві молоді сім’ї, в яких недавно народились немовлята, отримають Благословення Івана Павла ІІ. Як пояснив отець Мілян, щосереди Папа Римський благословляє молоді пари у Ватикані.

Тисяча голубів злетить у небо, коли хор заспіває “Боже великий єдиний”.

Однак найбільше здивування та пожвавлення виникло серед журналістів, коли отець Йосип Мілян повідомив:

“На жаль, а може це цілком нормально, багато митців, артистів хочуть отримати певні гонорари за участь у концерті на честь Папи Римського. Проти прізвищ естрадних співаків можна було побачити цифру від 3 до 5 тисяч американських доларів. Однак я вже знаю, що одна відома співачка вже погодилася виступати без гонорару, для того, щоб лише поцілувати руку Івана Павла ІІ”.

Отець Мілян відмовився називати прізвища естрадних виконавців, які вимагають гонорари у розмірі від 3 до 5 тисяч доларів. На жаль, нерідко співають ці українські зірки під фонограму.

І можу собі лишень уявити, які б були їхні гонорари, якби вони спробували заспівати живим голосом, тобто під музичний супровід. Отець Мілян зазначив, що більшість співаків дали згоду виступати без жодних гонорарів, а лише для того, щоб вітати Івана Павла ІІ в Україні. До речі, директор фундації святого Володимира Хрестителя Київської Руси з польського Кракова Володимир Мокрий, який теж був учасником прес-конференції, зауважив, що польські музиканти завжди безкоштовно виступають на зустрічах зі Святішим Отцем. Адже говорити у таких випадках про грошові винагороди просто соромно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG