Доступність посилання

ТОП новини

Як ставляться до українського керівництва у Сполучених Штатах?


Як ставляться до українського керівництва у Сполучених Штатах?

Це питання несподівано стало актуальним після того, як голова Адміністрації Президента України Володимир Литвин раніше цього тижня заявив, що офіційний Вашингтон робитиме все можливе, аби “підтримати Президента Кучму”. Такий висновок Литвин зробив після переговорів у Вашингтоні. Його слова так і не підтвердили американські дипломати (вони відмовляються коментувати подібні заяви). А фахівці звертають увагу на те, що американські урядовці традиційно не висловлюються на підтримку окремих політиків за кордоном, а лише говорять про курс реформ.

Ось тепер у Вашингтоні прозвучала нова заява державного секретаря США, яка мала б розставити всі крапки над “і”. Минуло вже кілька днів відтоді, як Президент Сполучених Штатів повернувся з Європи, і у зв’язку з цим Державний Секретар Колін Пауелл давав свідчення перед Конгресом у справі американської політики в цьому регіоні. Один із сенаторів поцікавився, які шанси того, що до НАТО в перспективі зможе приєднатися і Україна. У відповідь чільний американський дипломат заявив:

“Зараз ситуація в Україні є викликом. Влада переживає певні труднощі. Але ми чітко заявили українським лідерам: вони також належать до Заходу, і ми хочемо їм допомогти. Це не справа членства в НАТО, існують інші шляхи співпраці з Україною. Ми можемо допомогти їм із економікою. Ми можемо переконатися, що вони розуміють, чого очікують від них у галузі прав людини і демократіїї, а також відповідальності всіх членів суспільства, незалежно від високої посади”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG