Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура України звернулася до президента України Леоніда Кучми з проханням звільнити з посади міністра юстиції Сюзанну Станік


Генпрокуратура України звернулася до президента України Леоніда Кучми з проханням звільнити з посади міністра юстиції Сюзанну Станік

Причиною став конфлікт між Генпрокуратурою і міністерством юстиції з приводу діяльності “Укрспецюсту”. Парламентський комітет не підтримав цього прохання Генпрокуратури.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Юрій Кармазин, після засідання, присвяченого запобіганню корупції при виконанні судових рішень.

За даними прокуратури, лише протягом цього року вже порушено 72 кримінальні справи про зловживання владою і хабарництво посадовими особами вищезгаданої госпрозрахункової структури, створеної при Міністерстві юстиції. Мінімальні збитки держави складають 12 мільйонів гривень, повідомляє Новий канал.

У свою чергу, міністр юстиції докори Генпрокуратури називає інсинуаціями навколо очолюваного нею відомства. Щоб припинити це, Сюзанна Станік уже вдруге запропонувала уряду взагалі ліквідувати “Укрспецюст”. Вона не вважає, що порушення справи є вироком суду.

Члени антикорупційного комітету відхилили пропозицію щодо рекомендації президенту відправити у відставку міністра юстиції Станік.

Разом з тим, парламентарі звернулися до Кабміну, щоб той усунув порушення чинного законодавства, внаслідок якого стали можливі зловживання в системі юстиції.
XS
SM
MD
LG