Доступність посилання

ТОП новини

Щодо загибелі кримського журналіста Владислава Рябчикова


Щодо загибелі кримського журналіста Владислава Рябчикова

Симферополь, 4 липня 2001 - Журналістське розслідування, проведене колегами загиблого торік співробітника симферопольської газети “Кримская правда” Вячеслава Рябчикова, свідчить, що правоохоронні органи намагаються “зам’яти” цю справу. Сьогодні журналісти цієї газети повідомили, що знову звернулися до Прокуратури Криму з проханням провести нове слідство у справі загибелі їхнього колеги.

Молодий кримський журналіст Владислав Рябчиков загинув під колесами автомобіля 27 квітня минулого року. З того часу його батьки намагаються довести, що їхнього сина було вбито. Однак, Прокуратура Криму припинила карну справу і суд над убивцею не відбувся. Прокурор автономії Олександр Доброріз відповів на запит колег загиблого, що справу припинено обгрунтовано, оскільки було проведено низку додаткових експертиз, які підтвердили, що з технічних причин водій автомобіля марки БМВ не міг запобігти наїзду, тобто, він не винен.

Очевидці ж стверджують, що автомобіль їхав з величезною швидкістю і збив журналіста коли той перебував на пішохідному переході. Деякі з них заявляють про навмисні дії водія. Крім того, як повідомила сьогодні “Кримская правда”, журналістське розслідування, проведене колегами загиблого, свідчить: додаткова експертиза, про яку говорив пан Доброріз, не проводилася. Більше того, і, власне, саме розслідування проводилося недобросовісно. Незалежні експерти за матеріалами карної справи і підсумків дорожньо-транспортної експертизи провели нові розрахунки, з яких витікає, що фахівці Кримського відділення Науково-дослідного інституту судової експертизи зробили невірні висновки, на підставі котрих незаконно припинено справу.

Батьки загиблого журналіста кажуть про високих заступників, яких виний у загибелі Владислава Рябчикова має в правоохоронних органах. Колеги припускають, що смерть журналіста можна пов’язувати з його професійною діяльністю і діяльністю його батьків, які є відомими кримськими журналістами: Тетяна Рябчикова – заступник головного редактора газети “Кримская правда” і Лев Рябчиков – керівник Кримського корпункту агенції ІТАР-ТАСС.

У середу журналісти газети “Кримская правда” повідомили, що знову звернулися до Прокуратури Криму з проханням провести нове слідство у справі загибелі їхнього колеги. Вони просять скасувати постанову про припинення карної справи і відправити її на дослідування. Прокуратура поки ніяк не коментує це звернення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG