Доступність посилання

ТОП новини

Однією з головних причин корупції в Україні депутат Григорій Омельченко вважає безвідповідальну й аморальну кадрову політику президента Леоніда Кучми


Однією з головних причин корупції в Україні депутат Григорій Омельченко вважає безвідповідальну й аморальну кадрову політику президента Леоніда Кучми

У результаті такої політики керівництва країни корупція, на думку Омельченка, набула в Україні системного характеру, а держава перетворилася на злочинне угруповання.

Депутат вважає, що в результаті розслідування український президент може повторити долю Слободана Мілошевича.

Яскравим прикладом, на думку Омельченка, є справа арештованого в США екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка, який підозрюється в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах.

Леонід Кучма, за словами Омельченка, призначив його прем'єр-міністром, незважаючи на існування депутатського запиту про відмивання Лазаренком брудних грошей за кордоном.

Григорій Омельченко запевнив депутатів, що США веде розслідування щодо корупції вищих посадових осіб України, у тому числі і президента.

Учора у Верховній Раді пройшли парламентські слухання щодо боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Слухання відбувалися за участі уряду в майже повному складі, представників СБУ, Генпрокуратури, міліції та близько 50 депутатів, які представляли переважно фракції лівих політичних партій.

В інтерв’ю кореспондентові української служби Радіо Свобода Григорій Омельченко заявив, що він закликав спікера парламенту Івана Плюща внести до порядку денного питання про початок процедури імпічменту президента України Кучми.
XS
SM
MD
LG